Szállás foglalása

A Tisza-tó

 

A Tisza-tó fekvése:
A Tisza-tó
az Alföldön, Heves megye délkeleti szélén, Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar és Jász-Nagykun-Szolnok megye határán fekszik. Területe 127 km2, hossza 27 km, átlagos mélysége 1,3 méter, legmélyebb pontján 17 méter. 43 km2-nyi sziget található benne.

Látnivalók:
A vízi sportok, a horgászat és a kerékpározás kedvelőinek ez a környék valóságos Paradicsom
. Kajakkal, kenuval vagy motorcsónakkal be lehet járni a Tisza-tó vadregényes világát vagy kerékpárral körbe lehet tekerni a tó körül.
Látnivaló akad bőven: burjánzó növényzet a vízen, csodálatos vízi virágokkal és fantasztikusan sokszínű madárvilág.

Programok:
A közelben lévő kikötőkben részt lehet venni vezetett vízitúrákon is, ahol bemutatják Önöknek a Tisza-tavat és annak élővilágát.
A horgászat szerelmesei sem fognak csalódni. A tóban bőven akad fognivaló! Garantáljuk, hogy felejthetetlen élményekben lesz részük!
Tiszafüreden termálfürdő és szabadstrand is várja a vízben megmártózni vágyókat. Nyáron rengeteg program várja a vendégeket, többek között a méltán híres, minden évben megrendezésre kerülő, több napon keresztül tartó tiszafüredi Halasnapok, amely számos szórakoztató műsorral, koncertekkel és egyéb kultúrális programmal kecsegtet.
Szintén sok kultúrális és szórakoztató programmal kecsegteti az oda látogatókat Abádszalók is.
A környéken számos múzeum is várja az érdeklődőket. Tiszafüreden például a népművészet egy csodálatos ágát, a fazekasságot fedezhetjük fel a Nyúzó Gáspár Fazekas Tájházban, de érdemes ellátogatni Kiskörei Vízlépcsőhöz, ahol egy bemutatóterem is segít megismerkedni a Tisza-tó vízrendszerével és az itt kialakított környezetbarát erőmű működésével.
A tótól kicsit keletre több mint 400 növényfaj megismerésére nyújt lehetőséget az egész évben látogatható Tiszaigari Arborétum.
Igazi különlegességnek számít a Tiszavirágzás, mely a környék leglátványosabb természeti jelensége. Pontos idejét sajnos nem lehet meghatározni, mivel nagyban függ az éghajlati viszonyoktól és a víz hőmérsékletétől, azonban leginkább június közepe környékén szokott lenni.
A Hortobágy csak egy kőhajításnyira van innen, és azoknak sem kell nagyon sokat utazni, akik Eger vagy akár Debrecen látványosságaira kíváncsiak.

Gasztronómia:
Éttermekből is bőséges a kínalat, ahol meg lehet kóstolni a helyi specialitásokat. Remek hal- és pusztai ételeket kínál a környéken lévő több mint 100 vendéglátóhely!